Odkril sem kaj me žene naprej in kaj moje srce resnično želi.

Svojo strast do kuhanja sem začel odkrivati z odhodom v tujino. Zaradi želje po znanju in novih izkušnjah sem odpotoval v Anglijo. Najprej sem z diplomo končal šolanje na kulinarični akademiji Cordon bleu. Mislim, da je šolanje velikega pomena, vendar pa je v nasprotju s splošnim prepričanjem zame manj pomembno, kot so delovne izkušnje. V kulinariki namreč velja: Pokaži kaj znaš. Svoje znanje sem pričel dopolnjevati v lokalni restavraciji, v kateri sem se spoznal z angleškimi tradicijo, običaji, navadami. V kulinariki je to zelo pomembno, ,saj pridobljeno teoretično znanje nadgrajuješ v praksi s spoznavanjem novih sestavin in tehnik.

Za tem so moje ambicije naraščale in sem se odpravil v Chicago, ki je dom eni najboljših restavracij na svetu. Restavracijo Alinea, ki slovi po svojih 3 Michelinovih zvezdicah in avantgardni kuhinji, ki uporablja modern pristop h kuhanju, vodi chef Grant Achatz. Tam sem se spoznaval v novi luči. Odkril sem, kaj me žene naprej in kaj moje srce resnično želi. Mislim, da se človek najbolje spozna v trenutkih, ko mu je najtežje. Alinea je bila zame prelomna točka in ko sem jo zapustil, sem vedel, da sem resnično izbral pravo življenjsko pot. To je bila zame ena najbolj intenzivnih in vznemirljivih izkušenj v mojem poklicu. Bilo je čudovito!

Alinea je bila zame ena najbolj vznemirljivih in intenzivnih izkušenj.

Želja po znanju me je vrnila v Anglijo, do restavracije z 1 Michelinovo zvezdico. Svoje, takrat že obširno kulinarično znanje, pa sem tam nadgradil z osebno rastjo, saj sem deloval kot Sous chef. Tako sem kot chefova desna roka skrbel za nemoteno delovanje kuhinje na dnevni ravni. V kuhinji je namreč najpomembnejša ekipa in za tem dobra organizacija dela. Z željo po ustvarjanju nadaljevanja svoje zgodbe sem se vrnil v Slovenijo, kjer bom z vami delil svoje kulinarične mojstrovine.